donderdag 10 december 2009

Dolce Far Niente....

Oftewel: het zalige nietsdoen.
Aan mij is het niet zo besteedt, geloof ik....

Ik verveel me rot nu ik zo weinig kan doen. Ik merk nu ook hoe slecht ik eigenlijk 'niets' kan doen, ik heb graag iets om handen. Ik mis mijn breinaalden echt enorm en lees uit nood nu mijn breiboeken. Elizabeth Zimmermann is goed gezelschap en de dames van Mason-Dixon ook :o)

Maar, kleine meevaller: ik heb ontdekt dat twijnen best goed gaat (links is mijn 'werkhand'). De toef paarsige BFL die ik van Karlijn in mijn magische bol kreeg, had ik in 1 avondje weggesponnen (de avond voor dé diagnose, nee, ik zie geen verband...) en die bleek wonderschoon te matchen met een klos zijde/merino in paarsgrijzige tinten, die ik afgelopen zomer op mijn Joy buiten in het zonnetje heb gesponnen.

Kijk maar...En nu baal ik natuurlijk enorm dat de kleuren zo anders/flets/verwassen overkomen op beeldscherm en dat jullie niet even kunnen voelen hoe zalig zacht dit wolletje is. Maar jullie geloven me zo ook wel toch?

Goed, ik ga eens voorzichtig proberen of spinnen ook lukt. Als ik spin, doet rechts eigenlijk niet veel. Een beetje de wol vasthouden, dat moet nu toch ook lukken :o)

Doeg,
Judith

P.s. Hoe staat het eigenlijk met de bollen van Christel, Bianca (wat ben je stil?) en Esther? Ik zou het wel leuk vinden om weer eens iets te lezen en zien van jullie bezigheden/bollen/vorderingen.

12 opmerkingen:

Maia zei

Ja Judith, dat kan je nu wel doen, de anderen een beetje achter de veren zitten ;-))))
Ik vind het wolletje op de foto ook mooi hoor, het ligt daar prachtig te glanzen.
Ik ben intussen nog niet naar de knopenwinkel geraakt :-(

Lizet zei

Ik geloof meteen dat het lekkere zachte wol is, zo ziet het er wel uit. En ik neem ook van jou aan dat het in het echt een stuk mooier is nog. Paarsen zijn vaak zo moeilijk om goed op de foto te zetten!

Ik ben overigens ook erg benieuwd naar meer bolvoortgangsverslagen...

atelierbkh zei

ik ga zo direkt ng fotoś maken, ik heb tot ruim voorbij de hiel de eerste sok af, maar ik geef toe ik ben stil:O) maar ik ben beroerd en hopelijk zwanger(2 weken overtijd inmiddels maar test blijft negatief voel wel heeeeeel erg zwanger, en bij mathé pas heel laat positieve test)..... dus een kleine verklaring voor mijn stil zijn. aarnaast ben ik ineens druk met 5 kids door de week:O) dus moet erg wennen en breien gaat niet zo snel, ik moet op rondbreinaald maar mijn rondbreinaald is waardeloos:( en de sokkenpennen heeft zoonlief gisteren de laatste paar gebroken snik.

maar alles komt goed voel me vandaag weer stuk beter maar lag gisteravond zodra de oppaskids weg waren in bed, zoder eten gaan slapen.
en nu weer druk. maar heb gisteren welaan mijn sokken gebreid:):):):)

Groetjes Bianca

atelierbkh zei

je hebt hem wel mooi getwijnden vind de kleuren nog best meevallen, maar denk dat dat beetje aan de instellingen van het scherm ligt:)
Groetjes Bianca

Myrthestiek zei

De zachtheid van het wolletje spat van het scherm af! Mooi hoor.

Dat helemaal niets doen zou ook niet aan mij besteed zijn. Gelukkig lukt het mij allemaal wel als ik alles een korte tijd achter een doe.

Is het spinnen je gelukt?

heleen zei

Prachtig Judith, Prachtig!! ik kan ook niet niks doen. mijn hoofd loopt altijd over van de projecten. En ik ben vaak wat ontevreden omdat ik niet alles kan doen. Eerlijk gezegt kom ik voor mijn gevoel nergens aan toe, maar dat is natuurlijk niet zo...

groetjes en sterkte nogmaals

Monique zei

Dat is een mooie streng geworden Judith, krijg je nu geen zin om er iets van te breien. Gemeen he, nou zolang het spinnen een beetje gaat, heb je toch wat te doen.

Judith zei

@ Maia,

Tja, íemand moet het doen hè?
Ik mis trouwens nog een aantal bollenverslagen/updates, misschien moet ik nog maar eens een oproepje doen :o)

@ Tessa,

Jahaaaaaa, spinnen lukt ook alweer. Sterker nog, ik heb ook alweer even zitten breien. Ik werd simpel van mezelf, zo onrustig van het niets doen. Ik doe wel rustig aan, ga niet gelijk een halve sok achter elkaar breien, dat is het lot tarten, maar het gaat goed met mijn arm. Ik geloof niet dat dit een échte tennisarm is, maar wat dan wel? Ik heb een aantal dagen een vurige, knalrode, glanzend dikke elleboog gehad met veeeeeeeel pijn. Dat duidt toch wel op een ontsteking. Maar inmiddels is de constante pijn weg, gelukkig. Wel nog last bij bepaalde handelingen/bewegingen, maar het is nu goed te doen.

Ik heb trouwens de pluk BFL uit de Goodiebag gesponnen, die we van Moonwise (Serena/Janneke Maat) hadden gekregen. Dat spint toch zooooo verschrikkelijk fijn, vind ik. Nét niet vanzelf :o). Het is een klein strengetje geworden, geen idee hoeveel meter. Ik wil er iets kleins van maken, als wwww-aandenken, maar moet nog even kijken wat precies. Die site met al die patronen op aantal meter er maar eens bij zoeken.

@ Heleen,

Met kleine kinderen om je heen, denk ik dat je altijd meer wilt en dénkt te kunnen doen dan in de werkelijkheid haalbaar is (jemig, wat een kromme zin). Ik verkijk me daar ook steeds weer in. Nu beide jongens naar school zijn, gaat dat beter, heb ik 'ongestoorde' tijd, maar in het weekend of zo, dan kan ik het de hele dag keidruk hebben met van alles en niets en dan aan het eind van de dag me afvragen wat ik nu eigenlijk heb gedaan? Ik ben vast niet de enige....

En, wat ik ook merk, is dat ik mijn tijd hopeloos inefficiënt indeel als ik 'teveel' tijd heb. Als ik werk, plan ik alles veel strakker in, doe ik meer in minder tijd lijkt het wel. Nu die druk weg is, 'verspil' ik veel meer tijd. En dat is aan de ene kant heel fijn, dat die druk weg is, maar aan de andere kant kan ik er ook wel eens zo'n onaf gevoel bij hebben. Dat ik veeeeeel meer zou kunnen doen/maken dan ik nu doe.

@ Monique,

Joh, een kijkoperatie voor je heup. Ik denk dat rustig aan spinnen, op je dubbeltraps Joy, best heel goed kan zijn als revalidatie. Zolang je maar geen kilo wol achter elkaar gaat zitten spinnen ;o)

Doeg,
Judith

Christel zei

Mag ne mens ook eens zijn bol afwerken?
Roloog...

Niet iedereen heeft zijn bol al weken. Ik heb hem ocharme nog maar een week en ik zou nu al een verslag moeten kunnen doen van de bol?

verslag: er is een sok klaar.
En op de rest moet je wachten

Lizet zei

Hoi Christel,

Het gaat er eigenlijk om dat we helemaal geen foto's hebben gezien van jouw bol toen deze bij je aanwam en we zo vreselijk nieuwsgierig zijn hoe een en ander eruit ziet. ;-)

Judith zei

Hoi Christel,

Ik snap de vinnige toon van je reactie niet zo goed.

We (want ik ben niet de enige hier) vinden élk bericht over en elke foto van een magische bol leuk. Af en toe even een updeetje over vorderingen wordt altijd gewaardeerd. Zeker voor de maakster van een bol is het prettig om te weten hoe een bol en inhoud 'uitpakt' (letterlijk én figuurlijk, want het is ook altijd een beetje spannend of je goed hebt gegokt met de kadootjes, de wol, de kleuren en het patroon. Althans voor mij geldt dat, ik ben altijd heel erg benieuwd naar reacties van de ontvanger).

Doeg,
Judith

Christel zei

vinnig wel, maar het was niet de bedoeling dat die onvriendelijk zou overkomen. Ik had een smiley meer moeten zetten. ;)

Maar los daarvan...
ONGEDULDIGE PIETERVROUW lol

Ge moet wachten, na :)