donderdag 18 december 2008

VBTE sokkenwolletje

Mijn sokkenwolletje hangt na een badje in een lekker sopje nu te drogen. Omdat het nu mistig en te laat is voor een goede foto, even 2 fotootjes van het 'proces' op weg naar mijn 'perfecte' sokkenwolletje.De klos raakt voller en voller. Wat een boel verschillende kleuren op de klos hè?
En nu kunnen jullie ook zien dat ik geen perfect gevulde klossen kan spinnen. Als ik lekker bezig ben, vergeet ik nogal eens het haakje te verschuiven en heb dan een dikke bult op één plek ;o)

De getwijnde wol (2-draads) vóór het sopje. De draad/twist heeft zich nog niet gezet en de draad oogt nog wat 'open'.Zodra de streng droog is, begin ik met mijn sokken. Of nee, eigenlijk moet ik natuurlijk eerst een proeflapje breien en dat wassen en zo. Nou goed, dat doe ik dat direct als de streng droog is :o)

Ik denk dat het een paar toe-up sokken wordt, maar misschien ook wel gewoon van de boord naar beneden (dat vind ik fijner breien en kan ik zonder veel nadenken doen). Ik heb genoeg wol voor een paar voor mezelf (het is ongeveer 115 gram denk ik, ik heb het nog niet gewogen en/of gemeten), dus is toe-up ook niet echt nodig (wol opbreien).

Ik vind de wol echt erg mooi en ben superbenieuwd hoe het straks opbreit. En of de sokken een beetje sterk zullen blijken en of superwash ook echt superwash is en en en...

En nu een beker thee :o)

Doeg,
Judith, die gister een anderhalf-liters-thermoskan heeft gevonden, lichtblauw/retro-achtig (of is het Chinees?) model met aluminum handvaten en voor een belachelijk lage prijs (nieuw, € 2,29). Eerdaags te bewonderen op mijn weblog (speciaal voor greetje).5 opmerkingen:

Lizet zei

Schitterend, nu al! Dat worden een paar hele mooie sokken, ik hoop met een heel lange levensduur.

De klossen hier zijn ook nooit perfect gevuld. Dat verschuiven naar een ander haakje onderbreekt het ritme zo.

Vandaag ben ik zelf geen meter opgeschoten met spinnen. Hopelijk morgen beter.

Myrthestiek zei

Prachtige kleurtjes allemaal op de spoel! Het draadje ziet er werkelijk geweldig uit.

Ik ben benieuwd of je het ook echt gaat redden om eerst een proeflapje te breien, etc. :o).

Nu nog het spannende deel hoe het gaat opbreien.

Groetjes Tessa

Monique zei

Mooi zeg, en wie kijkt er nou naar die klossen, daar zit het toch niet lang op, toch? Ik ben erg benieuwd naar de vorderingen.

Anoniem zei

Yes Yes Yes! Wat een belachelijke prijs! Was ie aangespoeld ;o)?
Ben heel benieuwd

groetjes Greetje (die een 2-liter-theepot heeft gevonden: oersaai wit maar wel antiek en nog helemaal heel, van Regout... voor € 7,50)

Anoniem zei

ps: wat wordt dat garen mooooooiiii!!!