dinsdag 16 december 2008

VBTE: bamboe
Tussen al het inpakken, opdrachten doen, snot afvegen, huishouden door heb ik gewoon tijd GENOMEN om mee te gaan doen aan de VBTE. Ik ga bamboe lont verven, spinnen en dan een lacey zomerjurkje breien. Je begrijpt met dat laatste bouw ik wat tijd in om het ook af te krijgen!

De eerste stappen zijn gezet. Ik ben niet weg van Dreamline, veel te ingewikkeld, het duurt lang en de kleuren zijn niet echt betrouwbaar.

7 opmerkingen:

Judith zei

Goh, als je bij die eerste 2 foto's zegt 'open hart operatie', geloof ik het ook :o)

Ik vind het er wel mooi uitzien, de geverfde bamboe. Ben echt heel erg benieuwd hoe het er gesponnen uitziet.

Doeg,
Judith, die net de laatste meters heeft gesponnen van de sw-merino en graag nu gelijk zou willen twijnen om te zien hoe de uiteindelijke draad eruit komt te zien. Maar het is verstandiger om nu te stoppen, spullen bij elkaar te zoeken voor morgen (dagje 'vaste wal') en dan op tijd naar bed (en dan nog 2 uur liggen lezen, ik ken mezelf ;o)

Christel zei

De kleuren zijn heel mooi ;)

Lizet zei

Ik vind het er prachtig uitzien. Verder deel ik je mening over procion, hoe de kleuren uit gaan pakken is toch vaak afwachten en het naspoelen duurt eindeloos.

Anoniem zei

maar 't is wél mooi!

Ja, als je een speciale kleur in je hoofd hebt, is Dreamline vervelend. Als je neemt zoals het komt, kan je er hele mooie katoentjes mee verven. Laatst moest ik voor een Amerikaanse klant 200 gram katoen bijverven, dus hetzelfde als al geverfde strengen.... help wat een ramp was dat. Vraag me niet hoe, maar 't is gelukt (deade dingen binne net baas! Zoek maar op in jullie Friese woordenboek dat natuurlijk naast jullie bed ligt).

Zweet en tranen, maar als het dan af is ben ik best wel een beetje blij. Jij vast ook wel.

Ik ben trouwens heel benieuwd wat er al spinnend van de kleuren overblijft bij bamboe.... Welk jurkje ga je maken? 't kan nog wel eens een paar tinten lichter worden dan....

groetjes Greetje

Anoniem zei

.. ik bedoel dus dat tijdens het spinnen de bamboe nog lichter kan uitpakken

Heleen zei

Ik vind het ook heel erg mooi èn intens die kleuren! En dacht bij de eerste 2 foto's ook aan iets bloederigs....darmen. Ben erg benieuwd hoe het er gesponnen uitziet. heb je daar nog tijd voor voor je naar het hoge noorden vertrekt?

Myrthestiek zei

Bloederige beelden idd :). De strengen zien er wel erg mooi uit.

Mijn ervaring is juist dat ik de kleuren intenser vind worden als het gesponnen wordt.

Spannend!