maandag 22 december 2008

VBTE Oriental Lily

Het begin is er. De wol is in de magnetron geverfd. Dat wilde ik steeds al eens proberen en dit is het eerste experiment. Per ongeluk heb ik ik daar ook dreamline bij gebruikt, en dat hoeft niet zo heet dus of het gelukt is kan ik nog moeilijk beoordelen.
De bedoeling is om dit patroon: Http://www.ravelry.com/patterns/library/oriental-lily    te gaan maken of iets wat er op lijkt en dan een eigen ontwerp. Dat is nog even afwachten wat betreft de stekenverhouding. Want als die afwijkt dan begin ik er niet aan.
De lont pakt lichter uit dan verwacht. Misschien een zomers exemplaar. Maar dat is prima, dan kan ik misschien de mouwen weglaten en heb ik nog ruim de tijd om het af te krijgen.

De wolbatt ziet er letterlijk uit om te smullen, Merijn kreeg ondanks koorts spontaan zin in spekjes. Het is zoeter dan ik normaal maak, maar ach, lekker girly mag best.
De kerstbestemming van kerstavond is vervallen vanwege een vervelend heersende griep, dus wie weet zit ik kerstavond gewoon lekker te spinnen.
En ben ik nr 500? Nou dan heb ik iets weg te geven. Een wens voor iedereen!
Ik wil iedereen een heerlijke kersttijd wensen en een stralend 2009!!!

Christien

6 opmerkingen:

Judith zei

Leuk, leuk, nog een VBTE om te volgen en te genieten van de vorderingen.

Inderdaad lekker zoet. Merijn's spekjes-associatie vind ik dan ook niet zo gek :o)

Wat voor wol is het?

Doeg,
Judith, die vandaag 50 toeren heeft gebreid. Jawel, ik heb ze geteld ;o)

Een famke zei

HEt is 'onze' wol;). HEb wederom gevraagd naar het merk. Maar krijg weinig antwoord. Heb weer een lading besteld.

Misschien dat ik het nog ga twijnen met een lekker heftig kleurtje.

Je sokken worden trouwens prachtig. Er schijnt ook een manier te zijn om nylon in sokkenwol te verwerken tijdens het spinnen, heb je dat nu ook gedaan?

Christien

Judith zei

Hoi Christien,

Aha, 'onze' wol ;o)

Ik heb mijn drop stitch scarf van die wol gesponnen en gebreid. Is zooooo heerlijk zacht en knuffelig. Enige nadeel... de sjaal tocht... Dus niet geschikt voor echt guur weer (ik hoor iedereen praten over dat we winter krijgen, ik ben benieuwd), maar daar brei ik dan wel een ander (dichter) exemplaar voor.

Raar hè, dat de verkoopster niet kan vertellen wat voor soort wol het is. Dat verbaast me wel, ik heb er ook nooit een helder antwoord op gekregen. Het vilt heel goed, het spint heerlijk, het prikt absoluut niet. Maar wat het nu precies is?

Ik denk dat een effen, pittiger draad meetwijnen wel een mooi effect geeft. Het halt de kleuren waarschijnlijk wat op en maakt het minder flets. Want als je dit gaat spinnen, heb je best kans dat het geheel een beetje oranjerozig wordt.

Er is een zakje SockStuff naar me onderweg uit Engeland. Daar zit 20% nylon door de wol gekaard. De wol is superwash, dus in theorie klinkt dat behoorlijk perfect voor sokken. Ik heb nog neit zelf mengsels gemaakt, maar heb wel een zakje nylon (met angelina) in huis. Dat zou heel mooi kunnen worden. Een klein glimmertje, nylon en een deel superwash wol. Oh, mensen, ik heb veel te veel ideeën en veel te weinig tijd om alles uit te voeren :o)

Doeg,
Judith

P.s. Moet naar de deur, nieuwe bank komt eraan. Denk ik. Ik zou niet weten wat anders.

Sokssawat zei

Lekker zoet! Mooi! 't Deed mij aan vruchtenhagel denken.

Bedankt voor je goede wensen en voor jou hetzelfde! (en iedereen hier natuurlijk)

gp

Monique zei

Ziet er inderdaad erg snoeperig uit, nu ben ik ook een zoetekauw dus ook ik zou er zo in bijten. ben ook erg benieuwd hoe het er gesponnen uit komt te zien. vast erg mooi.

En tevens ook van mijn kant, Fijne feestdagen voor iedereen en alle goeds voor 2009.

Myrthestiek zei

Hele mooie zoete kleurtjes. De Oriental Lily vind ik ook een leuk patroon.

Twijnen met een fellere kleur geeft wel een heel leuk effect. Wij hebben het ook met de wol voor de kinderbol voor Dorrit gedaan.

En nee je was nog niet nummer 500 :o).

Groetjes Tessa