woensdag 10 december 2008

KAL II, Felt Clogs deel 3

Wegens groot succes ben ik gisteren begonnen aan een derde paar Felt Clogs. Deze keer voor zoon van 17 in de maat Women's medium (in dit gezin leeft men niet bepaald op grote voet ;-)). Vanwege diens smalle voeten zonder extra foundation row.
Wederom van O'Wool met grasstukjes, uitermate geschikt voor een paar sloffen, verder nergens voor. Ik ben ontzettend blij met dit patroon, ik vermoed dat de betreffende wol anders voor eeuwig in mijn stash had gelegen.
De binnenzolen en bovenvoeten zijn af

Dadelijk ga ik de buitenzolen opzetten, wie weet krijg ik het vanavond nog in elkaar gezet en morgen al in de wasmachine meegedraaid. Het is hier al eerder gezegd, een heerlijk snel project om tussendoor te doen.

7 opmerkingen:

Judith zei

Hoi Lizet,

Grappig, ik ben ook bezig met een nieuw paar Felted Clogs. Ze worden voor mijn moeder. Het zijn weer restjessloffen geworden. Ik heb 2 tegelijk gebreid (vanwege die restjes) en ben nu bijna bij het boordje. Ik hoop ze vanavond in elkaar te kunnen zetten (ik heb de losse zolen al gebreid) en dan morgen in de wasmachine.

Toevallig dat we gelijk op gaan, het lijkt wel een wedstrijdje :o)

Doeg,
Judith, komt vandaag dus ws weer niet aan spinnen toe, maar de lontwolletjes lonken al de hele dag naar me. Dus zodra de sloffen af zijn....

Monique zei

Goh, wat ga jij snel, daar ben ik jaloers op. Zien er wel heel mooi uit hoor. Ik neem aan dat je voor dit project geen machine wasbaren wol kunt gebruiken of toch wel. Daar heb ik wel genoeg van in mijn wolberg. misschien toch even stiekem iets anders tussendoor doen dan alleen maar mogen borduren van zoonlief.
Hij wil heel graag zijn kerstsok AF deze kerst.

Judith zei

Hoi Lizet,

De clogs liggen in de wasmand om morgenochtend een rondje mee te draaien in de was.

Nadeel van restjes opmaken.... eindeloos veel draadjes wegwerken ;o)

Hoe staat het er bij jou voor?

Doeg,
Judith, met momenteel niet meer dan 5 bollen Eskimo in d'r stash (omgerekend: 1 paar clogs in een gemiddeld maatje :o).

Myrthestiek zei

Daar hou jij toch wel van? :o)

Lizet zei

Hoi Judith,

De mijne draaien nu mee met de was. Nog een uurtje ongeveer...

Ik had stiekem gehoopt om met het restgaren nog een paar in een volwassen maat te kunnen maken. Maar na wat wegen en herberekenen ga ik dat niet halen met deze wol. Circa 200 gram over, de clogs van Rutger wegen ongeveer 250 gram (samen, niet per stuk).
Maar... ik kan 'vals' spelen. Van deze O'Wool heb ik ook nog een streng liggen zonder stukjes. Heel aantrekkelijk om deze te gaan verven en met de resten samen toch een volwassen paar te breien nog. Dan houd ik aan het einde van de rit zo'n 50 gram over...

Lizet zei

Hoi Monique,

Wasbare wol vervilt helaas niet. Je zou er best een paar sloffen van kunnen breien die precies op maat zijn van de voet. Als je ze niet al te 'luchtig' breit, zullen ze ook nog lekker warm zijn.

Monique zei

Ja Lizet, dat is ook een goed idee, en koude voeten heb ik nu! Wanneer eigenlijk niet!