zaterdag 27 november 2010

ook mijne is er!

Keek de postbode vanochtend even haar ogen uit toen ik de deur opendeed..... Nee hoor, niet naakt, maar met heel erg vet haar dat rechtovereind stond van het cocosvet. Ik las op internet dat dat helpt tegen de luizen. Ieks, ja ze zijn bij ons aangekomen en dus ook op mijn hoofd. Voor het eerst van mijn leven. Mathilde zit helemaal vol (maar is gelukkig bij haar grootouders, leve de grootouders!!) en bij mij enige neten. Nu zijn ze hopelijk dood.

Maar goed mijn bol is en dat maakt de luizenellende helemaal goed! De bol zelf met lekkere kleurtjes en 100% wol schrijft mij maatje. Het is dikker dan sokkenwol, iets als fingering weight lijk me, klopt dat maatje?


Ik mag zelf een patroon uitkiezen. Ik denk nu aan een jurkje of hesje voor Noémi, maar wellicht komen er nog andere ideeën bij een zoektocht op Ravelry. Verder in de doos een heleboel pakjes.


Noémi heeft het hare al uitgepakt en ging meteen aan het kleuren. De bellenblaas is ook helemaal in de roos bij haar.

 

Mathilde mag uitpakken als ze morgen weer thuis komt. Ik heb de zak drop gelijk opengemaakt natuurlijk, vergat die zelfs bijna op de foto te zetten. En ik neem zo een kopje van de thee! Hoezeeee!!!

10 opmerkingen:

Annette zei

Mooie kleurtjes Heleen, ben benieuwd wat je maatje allemaal heeft bedacht!

Volgens mij helpt vet (of olie want dat gebruiken wij) alleen tegen luizen en niet tegen neten, hoewel het wel geweldig helpt om ze eruit te kammen.

Wat zei de postbode: "Parbleu"? ;)

Anoniem zei

Hoi Heleen,
de wol is voor pen 4- 4,5 of dat fingering is? geen idee. maar de post was wel supersnel ondanks de staking:)

veel plezier met de bol en geniet van de drop.
groetjes je mbm

heleen zei

@Annette: ze zie weinig, ze keek even vluchtig en lachte toen ik iets brabbelde als "tja, tis nog vroeg". Ik twijfelde nog wel oor ik uit bed sprong, maar wilde mijn bol!

@Maatje, oh, dan is het dikker dan ik dacht, dat heet toch DK?? Ik ben niet zo goed in schatten van woldiktes.....

Anoniem zei

Christel, jouw bol komt ook met wat vertraging. Nog wat inpakken, bolletje rollen en misschien meer...

Anoniem zei

ik zie net dat ik een fout gemaakt heb, het is 3,5- 4 mm dus iets dunner ben met dezelfde soort wol een vest aan het breien.

groetjes je mbm

Monique zei

Leuk Heleen, dat je bol precies op het moment komt dat je hem echt nodig hebt. Ik wens je heel veel sterkte met die kleine beestjes.
Hoop ze zelf ook niet in huis te krijgen. zorg voor niet te schoon haar, ze schijnen van schone hoofdjes te houden. Wat gel of zo daar houden ze niet van. Maar de neten moet je volgens mij echt met een speciale shampoo behandelen.

Lizet zei

Ah, alweer een spannende bol. Ziet er mooi uit zo bij elkaar.

Veel sterkte met de beestjes!

Myrthestiek zei

Prachtige bol en wat een spannende pakjes allemaal erbij!

Veel plezier.

Iris zei

Ziet er ook alweer zo mooi uit! Fingering is dacht ik dun, voor naalden 2,5 ongeveer.
En wat luizen betreft, wij hebben er een jaar lang last van gehad, toen ik zwanger was van Dido. Omdat ik zwanger was waren die vergiften, die ik liever toch al niet gebruik uit den boze. We werden steeds weer aangestoken door een vriendinnetje van Tara waar ze op school een plaag hadden, maar geen beleid... Uiteindelijk was het enige dat hielp kammen,kammen, kammen met zo'n metale luizen kam. iedere dag zorgvuldig kammen, soms 2x per dag (lekker he met die lange haren en kinderen die nooit gekamd willen). Duurde een week, toen waren ze weg.

Een famke zei

Ai wat vervelend die beestjes! Niet ervaring mee maar ik weet wel van kinderen uit mijn klas hoe hardnekkig het kan zijn. Sterkte!
De wol, moooooi, ik vind de kleuren erg goed bij je passen, ben benieuwd naar hoe het er in breiwerk uitziet!