maandag 29 november 2010

Jaaaaa, hier is het foto- verslag!

Zaterdag ochtend kwam mijn bol binnen, netjes gewacht tot Ronald terug was met het fototoestel en toen samen met kinderen en mijn ouders opengemaakt. Genieten met zijn allen! Prachtige bol echt HE-LE-MAAL propvol met cadeautjes en daaromheen al voor alle drie de meiden een cadeautje, een lekkere zak pepernoten en voor Ron en mij allebei een lekkere chocoladeletter. Een prachtig mapje met patronen van verschillende mutsen voor over mijn groeiende dreadjes en een kleedje (maar dat ga ik niet maken hoor). Patronen waren: Hemlock Ring Doily Throw, The Hemlock Flower Tam, toen de prachtige Through the Woods waar ik echt over heb getwijfeld en die zeker nog eens gemaakt wordt, maar het werd het patroon van de quick cable slouch hat. Misschien het simpelste, maar past wel het beste bij mij en het is voor mij genoeg uitdaging.

Het was even zoeken naar de beste naalddikte, maar na 2 proeflapjes staat hij nu op de pennen en ben ik goed bezig. De wol en de kleur is helemaal mij. Ik heb twee jaar terug ongeveer dezelfde kleur gekregen in een andere swap van Serajah en daar had ik vingerloze handschoenen van gemaakt die ik dus nog steeds elke dag draag. Ik ben dus nu op weg naar een setje.

Maar goed, mijn computer is dus nog steeds stuk en mijn werk computer is een apple maar daar kan ik geen foto's op opladen. Dus Ron is met het toestel naar mijn vriendin gefietst om ze daar op te laden en toen versturen naar mijn yahoo mail. Maar daar kwamen ze allemaal verkleint aan..... toen nog een keer gedaan en via Ron zijn werkcomputer, hebben we nu een webmapje aangemaakt van waar uit ik hoop dat ik ze nu kan laten zien aan jullie. Pffff, wel een omweg, maar het is het waard hoor!
Hier komen ze aan:

(Sorry voor de slechte kwaliteit, mijn moeder heeft ze genomen, maar is duidelijk niet gewent aan mijn camera.)
Hier zie je de doos met leuk pepernoten papier er om heen en ik ben heel goed in postcodes vanwege mijn werk en zag meteen waar hij vandaan kwam.Doos gaat open en we zien pepernoten en cadeautjes voor de meiden. Oke, deze foto was zo afschuwelijk die doen we maar even niet....normaal kan ik nog wat schaven en bewerken, maar dat kan nu niet.

Jongste krijgt een leuke knutselset om sneeuwpopjes te schilderen (ja, ze draagt een pietenpak van het pieten-gymmen en ze heeft natte haren van het afzwemmen):


En de andere twee een schattig knutselpakket voor het maken van elk twee poppetjes, viel erg goed in de smaak.


En daar is-ie dan DE BOL. En je ziet, zonder dollen, ik lik mijn lippen af (o, dat zie je niet op deze foto, jammer want het is wel zo op de 'hele foto') , yummie wat is ie lekker. Mooie kleur, prachtig gesponnen, helemaal mijn. De glimmende kadootjes in die enorme bol stralen me tegemoet. Dus 's avonds meteen opgezet. Je moet ook even goed naar de foto kijken, het begin werd aangegeven door een klein houten knijpertje met daaraan een mapje met daarin weer een heel mooi gehaakt ornamentje, heel fijntjes, heel schattig.Nou, maatje, ik ben heel erg blij dat het me toch gelukt is om de foto's geplaatst te krijgen om zo jouw bol die aandacht te geven die hij ook echt waard is. Alvast heel hartelijk bedankt, ook namens Ron en de meiden, en je hoort van me zodra er weer wat is vrij-gebreid (dan stuur ik Ron weer op de fiets naar mijn vriendin toe). Lieve groet, Jon.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn dat hij in de smaak valt.
Het kleedje was ook niet de bedoeling hoor, maar dat had je nodig als je de Hemlock Flower tam wilde breien, dus vandaar.

atelierbkh zei

hey ziet er goed uit jon!
veel plezier met breien.zitten jullie nog zonder pc dan of is ie er inmiddels weer? anders hebben we er hier nog een staan als je wilt, moet maurice alleen vragen wat ie er voor wilt, zal erg weinig zijn.

Groetjes Bianca

Jon zei

Nog steeds zonder en dat is niet erg handig als je thuis onderwijs geeft! Ik durf de meiden ook niet van alles op mijn werk computer te laten doen want daar staat de hele administratie van het bedrijf op. Maar het is echt afkicken voor ze hoor!

Ik hoor graag even privé (romamij@yahoo.com) wat en hoeveel, dank je!

Een famke zei

Mooie wol, echt jouw kleuren! Is dat handgesponnen, of heb ik daar nu overheen gelezen?
Prachtig, geniet ervan!!

Jon zei

aaaahhhh, slim! nee, die andere twee waren het meteen dus ik heb me ook niet in het kleedje verdiept. Netjes verzorgd allemaal hoor, voel me helemaal verwent!

heleen zei

Prachtig zeg!! En ik moet wel lachen om de foto's, een fotograaf die ik ken noemt dat kiekjes.

Myrthestiek zei

Super pakket met prachtige kleuren.
Geweldig dat de foto's plaatsen toch nog gelukt is.

Lizet zei

Wat een verwennerij Jon! En ik vind de foto's toch heel goed gelukt, erg duidelijk allemaal. Erg leuk om een glimps te zien van je vingerhoedjesverzameling.

gnaptor zei

Wat een heerlijke bol zeg!! geniet ze!!

Jon zei

En het lijkt zo'n klein letterbakje he Lizet, maar er zitten er inmiddels al meer dan 100 in! Ik zal binnenkort eens officieel tellen. Vanmiddag kreeg ik er nog drie van mijn tante. Een plaats, een met een poesje erop en een reis model die je in twee stukjes mee kan nemen.

Ik heb de boord af en ga vanavond aan het patroon beginnen. Ziet er mooi uit tot nog toe.