vrijdag 23 januari 2009

Grensverleggend

Eindelijk eens wat beeldmateriaal voor mijn maatje. Het verven van de wol is gebeurd én gelukt. Ik heb het aangedurfd om toch te gaan kettle-dyen. Wel heel spannend hoe de wol gaat opbreien; voor zo'n project heb ik namelijk nog nooit zelf geverfd :oD.

Het eerste kadootje staat op de pennen

en voor kadootje 2, 3, 4 en 5 liggen de materialen klaar voor verdere verwerking. Eén zelfmaak-kadootje twijfel ik nog over. Nog nooit zelf gemaakt en ik kan er zelf niet mee overweg dus kan het niet testen of het gaat werken, mmmm ..... ik weet nog niet of ik de gok ga wagen.

Nog heel wat werk te verzetten dus, maar we gaan hard door :). Om een bepaalde reden wil ik toch proberen het pakket wat eerder te gaan versturen.

Groetjes Tessa
die lekker in het midden laat of die reden nu met haar maatje of met zichzelf te maken heeft LOL.

6 opmerkingen:

Monique zei

Leuk hoor Tessa, dat kettle deying lukt mij niet zo goed. Op de een of andere manier gaan de kleuren bij mij toch door heel het water, misschien toch nog minder water gebruiken. Ben benieuwd hoe jij het gedaan hebt.

Ben ook erg benieuwd hoe jouw wol er in het echt uitziet, zo ziet het er in ieder geval erg kleurrijk uit.

Judith zei

Hoi Tessa,

Leuk hè, kettle-dyeing? Altijd weer een verrassing hoe het eindresultaat uit het verfbad komt, niet te voorspellen ook. Ik ben er dol op!

Ik heb net wat spannende mengsels binnen gekregen waar ik een deel van wil gaan verven. Als er belangstelling voor is, wil ik best een soort van foto-uitleg geven hoe ik één en ander aanpak en op mijn weblog zetten (zul je zien, mislukt het deze keer monsterlijk ;o). Ik vind mondeling uitleggen lastig, omdat ik vaak maar gewoon 'doe' en het onder mijn handen laat gebeuren (maar natuurlijk heb ik wel een bepaalde werkwijze, maar ik ben me daar ws gewoon niet zo bewust van).

Doeg,
Judith, die zich afvraagt of ze daar het begin van een wolbroekje ziet verschijnen of misschien ook wel he-le-maal mis zit.

Judith zei

Hé, ik denk ineens te weten over wat voor 'ding' jij je twijfels hebt. Als ik het goed heb: ík kan er ook niet mee overweg, maar zie er beslist de voordelen van in :o)

We wachten af...

Doeg,
Judith, die momenteel gekettle-dyede bordeauxrozigrode merino-zijde aan het spinnen. Bewust wat dikker en dat valt nog niet mee. Maar het wordt wel erg mooi (en het gaat zo lekker snel :o)

Heleen zei

Spannend Tessa! Ik zie mooie kleuren! De rest is abracadabra voor me :-)

Monique zei

Jaaa, Judith,

een foto uitleg lijkt mij erg handig. Ik heb er wel belangstelling voor.

Lizet zei

Ja, het lijkt een zeer kleurig geheel. Mooi mooi mooi. Wat het eindresultaat dan ook moge zijn. :-)