maandag 29 maart 2010

Lente bol en voor de kinderen.......

Ook zo leuk ingepakt, bijna zonde om weer weg te doen, zit al weer iets te bedenken om eventueel ook weer te gebruiken, hoezo leuk, recyclen!



Je zag de kinderen heel verbaasd kijken toen ze uit uitgepakt hadden, wat is dat nou? Gelukkig weten moeders alles! nadat ze wisten waarvoor ze het konden gebruiken vonden ze het heel erg leuk.



Foto van de buitenkant, nou maatje dat moet je nog maar eens uitleggen hoe je dat nou gedaan hebt, ziet er heel erg leuk uit. Volgens mij heeft het te maken met plastic strijken of zoiets?



Daan was vandaag vrij dus die ging die van haar gelijk vullen, die van Rik hebben we gevuld met potloden, en Robin heeft hem mee naar school, om hem daar te gebruiken als etui.
Maatje heel erg leuk gedaan, de beschrijving zou ik graag een keer van je willen weten als dat mag.

3 opmerkingen:

gnaptor zei

o wat leuk!
Ik kan me voorstellen dat de kids het leuk vinden :-)

Olga zei

Ah leuk, dan heb je al een aardig eind van de bol gebreid! Ja, dat is inderdaad gestreken plastic, plastic tassen! Heel leuk en simpel om te doen: je knipt stukken plastic tas uit, klein groot, vormpjes alles kan, en leg dat op een laagje aluminium papier,dan een laagje van zo'n heel dun wittig tasje (zo'n ritselend groentewinkel zakje) want die zorgen ervoor dat het niet aan elkaar gaat plakken, gewone iets dikkere zoals van de albert heijn bijv die gaan plakken aan het aluminium folie. Daaroverheen een laag aluminium folie en dan voorzichtig strijken en voila klaar! Oja een dik boek of plankje om eroverheen te leggen/wrijven nadat je de strijkijzer eraf haalt om te zorgen dat het niet te bobbelig wordt en gaat omkrullen. Hier is ook een link met voorbeelden. http://www.instructables.com/id/Make-your-own-plastic-tote-bag-from-recycled-plast/ En ik denk dat je het ook heel goed met bakpapier kan doen, dat scheurt ook minder makkelijk. En je kan het zo dik en stevig maken als je maar wilt. Ook leuk om met kinderen te doen!

heleen zei

Jeetje wat een leuke kado's!!