maandag 22 maart 2010

Daar is ie al!!!

Deze keer deed de post er volgens mij een stuk sneller over: mijn BOL is er!!!!!!
Zo tof, super, prachtig, adembenemend mooooooooiiiiii..............en zacht, ZACHT!!


Wat ben ik jaloers op de verfkunsten van mijn maatje, die kan er wat van! Dat heeft ze trouwens al keer op keer laten zien. Mijn bollen heeft ze ge-kettle-dyed, oioioiiiii wat prachtig zijn ze!
En de uitroeptekens zijn nog lang niet op, want ook wat bovenop de bol lag is zalig zacht: gewassen alpacavacht om te spinnen! Hmmmmmmm, zo zacht als NoƩmi's billetjes.


En dit is wat verder in de doos ligt: een hele berg dus! Een prachtig stofje is niet ingepakt en er piept iets wolligs uit een verpakking......ik stop voor ik al mijn uitroeptekens van dit jaar verbruikt heb.Mijn maatje vond het moeilijk om een patroon voor me uit te zoeken (vind ik ook altijd erg moeilijk voor mijn maatje). Ze kwam uiteindelijk bij deze circular shrug uit. Met mijn ronde schouders staat dit model shrug helaas niet, die worden namelijk nog ronder :-( Ik ben dus druk aan het zoeken naar een ander patroon. Denk aan de Hew (die Tabitha eens zo prachtig maakte van een magische bol van Jon), maar ik ben een beetje bang als ik de ervaringen van andere breiers lees. Vaak past ie niet goed. Verder heb ik een weinig imposante voorgevel nadat ik gestopt ben met borstvoeding, misschien is zo'n shrug die dat juist accentueerd dan niet zo'n goed idee.... Jullie nog suggesties voor een leuk truitje voor 150 gram super zachte prachtige wol voor pen 5??

Maatje: dit is genieten en wordt nog veel meer genieten, bedankt alvast!!!!
Heleen

Voor mijn eigen maatje hier ook een levensteken: Je bol komt eraan. Ik ben bezig de laatse hand eraan te leggen. Heb wat hobbels in de uitvoering, maar het wordt nu toch wel heel tof die bol van je!! Eind deze week gaat ie op de post.

12 opmerkingen:

Een famke zei

Wow wat een pakket! Ik kan me voorstellen dat je er helemaal tevreden mee bent. Lastig om iets te vinden. De Hew vind ik nog steeds ook erg mooi.
Hier nog wat ideetjes:
Textured Circle Shrug
Coachella
The Soy Cardi
Shawl Collar Vest
Misschien niet in alle gevallen genoeg wol, maar misschien in een combi.
Veel plezier met je bol!

Groetjes Christien

Maia zei

Mooie wol en heel veel pakjes!
Ik dacht meteen aan deze http://www.ravelry.com/projects/tebbis/cropped-cardigan-with-leaf-ties
Er zijn heel veel mooie patroontjes voor een kleinere boezem, zowat al die korte giletjes zoals deze http://www.ravelry.com/patterns/library/minisweater---boobholder

Anoniem zei

Fijn dat de bol al is aangekomen, dat had ik niet verwacht. En ik ben ook blij dat je de kleuren mooi vindt.

Om een nieuw patroon te vinden is het misschien handig te weten dat het geen 150 gram maar 300 gram is tegen 165 meter per 100 gram. Was ik misschien vergeten erbij te vertellen.

Jammer van het patroon, nu kun je nog niet meteen beginnen met breien of je moet en gigantische proeflap gaan breien:o)

Veel plezier ermee maatje en ik kijk natuurlijk uit naar het uiteindelijke resultaat.

Doeiii ,je bolmaat

Monique zei

Inderdaad, wat een hele mooie kleur wol zeg, en die witte Alpaca, heerlijk. Wat lijkt het me moeilijk om die grabbeldoos nu te moeten laten staan.
Leuk hoor , ben heel benieuwd wat je gaat maken, heb geen suggesties voor je.

gnaptor zei

wat een heerlijk pakket!!
de hew is voor tietloze vrouwtjes goed te doen (herinner je mijn tietjesnijd blog nog!

Judith zei

Oh Heleen, wat een mooie wol heb je gekregen. Deze kleur paars is ook helemaal mijn paars (ik denk, ik gooi er even een hint in, voor het geval jouw maatje ooit ook eens mijn maatje wordt ;o).

Toe, ga snel breien, ik ben reuzebenieuwd wat er allemaal uit die pakjes komt rollen. Spannend en veelbelovend.

Doeg,
Judith

maia zei

Nu de nieuwe bollen binnenrollen, vroeg ik me af of we nog foto's van de vorige bollenronde tegoed hebben?
Maia met een wazig zwangerschapsgeheugen ;-)

heleen zei

Hoi Maatje! Sorry, ik wist wel dat het 300 g wol was, heb me vertiept...ga nu naar de gesuggereerde patronen kijken...de Hew is wel de hele tijd in mijn gedachte (@Tabitha, ik was het van de tietjes niet vergeten! Kan jou natuurlijk ook nog om hulp vragen tijdens het breien).

heleen zei

Het wordt de Hew! Hopelijk vandaag opzetten en een beginnetje maken. maar de bol voor mijn maatje moet eerst af! Ik heb wat verfproblemen, maar hopelijk komt het goed. Hij gaat niet op de post voor ik er tevreden over ben!!!!

Maia zei

Hoi Heleen,
ik wou nog zeggen, moest de Hew tegenvallen of voor later, alles met een round yoke is heel mooi met een kleinere boezem. Gisteren een moeder in de klimles met een prachtig truitje waar ik jou ook zo in zag: round yoke, vertikaal stekenpatroon en beetje uitlopende pofmouw.

Lizet zei

Wat een prachtig mooie wol! Dit ziet eruit als een geweldig pakket, dat wordt vast genieten.

Myrthestiek zei

Wat een schitterende kleuren hebben de bollen van jou!
SUPER!