zondag 14 maart 2010

FFF - terugblik

Hoi,

Na een maandje FFF'en (en tussendoor 'stiekem' nieuwe breisels opgezet en afgemaakt, sssssst) kan ik zeggen dat deze manier van mezelf-een-schop-onder-mijn-kont-geven goed werkt. Weten dat meer mensen hun UFO's aanpakken, motiveert mij. Weten dat meer mensen hun mandje kapotte sokken 'tackelen' ook. Ineens lijkt dat niet meer zo'n rotklus en kan ik me er wél toe zetten.

Kortom, volgend jaar ga ik denk weer een maandje FFF inlassen. Ik heb er een goed gevoel aan over gehouden. En een stapel gerepareerde sokken :o)

Onderstaand paar sokken breide ik van een geverfde sokkenlap. Ik begon er mee nét voor het WWWW en toen ik de boorden afhad, kwamen er andere dingen op mijn pad (lees: pennen).
Maar nu zijn ze af, ze zitten heerlijk en ik vind ze erg... uh... apart.Om slijtage te voorkomen, weefde ik er aan de binnenkant een versterkt stukje in, van 2 draadjes stopgaren. Tijdens het dragen voel ik er niets van. En ik hoop dat ze langer meegaan.Er zijn nog wel wat dingen blijven liggen en ik ga een dappere poging doen om die in de komende tijd nog af te maken. Mijn zwarte sokken met ingebreide rozige patroontjes bijv. Mijn gevilte grijze tas met gekleurde stippen heeft onlangs een metamorfose ondergaan. Ik heb de stippen eraf gepulkt (voordeel van prikvilten, dan kan dat) en hem nog een keer in de wasmachine gegooid. Want ik vond hem toch wat te slap, zeker voor een grote tas (waar ik mezelf kennende veel in ga stoppen). De tas is nu een maatje kleiner en veel mooier en steviger gevilt. Wat ik er nu op ga maken, weet ik nog niet. Maar zo grijs alstie nu is, istie veuls te saai. Dus dat is nog een mooi project voor ooit...

Nog een treurige mededeling om dit bericht mee af te sluiten. Op weg naar de spinworkshop in Dordrecht ontdekte ik dit.........Kiekeboe(hoehoehoe)

In mijn net-daarvoor ge(p)repareerde favoriete handgesponnen sokken. Niet een slijtplekje, niet een gaatje.... nee, een KEIGROOT gat bij mijn hak. Vreselijk, ik vind het zo zonde, hoe ga ik dit oplossen?

Doeg,
Judith

6 opmerkingen:

Zinzia zei

weven?
Bij een van die sokketiers sokjes was achteraan op de hiel een gat ontstaan, waar er al een ajourgaatje was, gat drie keer zo groot en met 'weven' krijg je dat wel weg, al blijft het wel zichtbaar. Maar ze zitten toch in de schoenen.

Annette zei

Als je in bent voor het grote werk: hak eruit knippen en een afterthought hiel breien, extra stevig natuurlijk!

Wendy zei

Op youtube kan je een aantal filmpjes vinden van een aantal manieren om gaten te herstellen. 1 daarvan is het oppakken van een aantal steken en eigenlijk een nieuw lapje over het gat heen breien. Zag er heel briljant uit!

Een famke zei

Ik vind ze waanzinnig mooi!

Monique zei

Aparte sokken? welnee, geweldig mooi!!! en wat een slim idee om een extra draadje van te voren te weven op de zwakke plek.
De andere sok is inderdaad een triest geval, ben heel benieuwd hoe je dat gat gaat repareren, heb er zelf nog geen ervaring mee. Succes!

heleen zei

Wat erg van je mooie handgesponnen sok!! Die afterthought hiel klinkt wel interessant moet ik zeggen. Maar ook veeeeel werk. En heb je nog wel wat van die wol liggen???
succes ermee.
je andere sokken zijn super en ik ben benieuwd naar je tas. Vond die stippen erg mooi!!