zondag 3 januari 2010

Breisel na de bol

Ik dacht ik toon mijn breisels van de afgelopen weken eens op de swapblog ;-)

eentje heeft ook een wolabie staartje:

deze namelijk: een newborn soakertje. Het bolletje kreeg ik van lizet bij een swap, bedoeld voor een klein broekje voor de toekomstige Viggo, dan nog in de buik. Ik startte nog met de boord van het broekje, toen kwam al ons verbouwen en verhuizen en werd het bolletje veilig ingepakt, helemaal op het laatste, om onvindbaar te blijven de komende jaren, ondanks een paar pogingen om het op te duiken. Ongeveer een maand geleden vond ik het geheel onverwacht en tot mijn grote vreugde terug. Helemaal een goed voorteken, vond ik :-)

Boordje uitgetrokken en herbegonnen met eens een ander patroon en het werd dus dit:

Ik heb nog wat wol voor een koord, maar ben vergeten gaatjes te breien in de boord. Ik denk dat ik het zonder koord ga proberen, aangezien het toch een kleine maat is, en de rest vh wolletje hou om nog eens de boordjes van een andere soaker te breien.

De wol streept prachtig! De kleuren zijn in het echt warmer en mooier dan op de foto.Voor de rest breide ik nog een longie voor Viggo van wol waar mijn oma 25 jaar geleden een sjaal en muts voor mijn neef mee breide. Ze kwamen bij mij terecht, ik heb alles afgetrokken en deze broek gebreid. Bedoeld voor zonder luier, nu nog Viggo zindelijk worden ;-) Ze past heel mooi aan, patroon van Lizet maar minder hoog kruis.

Ik zou er ook iets op willen borduren, maar wat??En vandaag het tweede wantje af, wol zelf geverfd, blauw, ik hoop dat hij ze gaat willen dragen.

Ik moet ook nog een laatste update van mijn bol erop zetten, straks na het eten, hoop ik.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

oei, wat een hoop bij te lezen en te kijken na 2 weken vakantie. Wat een mooie bollen allemaal en wat een mooie breisels van iedereen!

Wat een leuke dingen Maia! Die wantjes: zo makkelijk, maar zo enorm leuk om te breien, vind je ook niet?

Ben ook heel benieuwd naar de rest van je bol....;o)

Een famke zei

Tsjonge, schreef jij nou laatst dat je productie niet zo hoog lag? Leuke projecten heb je aan gewerkt!Met prachtige wolletjes!

Groetjes Christien

Monique zei

Wat een leuke breisels Maia, vooral het soakertje vind ik schattig!

maia zei

Hoi Christien, met alle plannen en idee├źn die nooit helemaal vd grond komen, heb ik vaak het gevoel dat ik niet veel gedaan krijg of toch veel minder dan jullie ;-).
Zo eergisteren ook weer broeken en truien in de solden gekocht voor de boys ipv zelf te naaien.
Misschien begin ik een blog met alleen maar FO, gewoon om niet te vergeten wat ik wel klaar krijg.

Een famke zei

Hoi Maia.
Ik denk dat we dat allemaal wel eens denken, dat een ander meer voor elkaar krijgt. Althans ik wel!
Maar een blog, leuk idee;)

Groetjes Christien

Lizet zei

Leuke breiseltjes, dat soakertje is wel een heel leuk model. Heerlijk hoor, wanten met deze sneeuw. D. heeft nu 3 paar in gebruik, steeds weer liggen er wanten op de verwarming te drogen.