zondag 31 januari 2010

Alweer FFF

Ook ik heb wat ufo's verzamelt die ik af ga maken in februari (da's toch de bedoeling)

Eerst de "boring sock". Ik ben hier al een eeuwigheid mee bezig. De wol is van een prachtige toverbal van Schoppel. Heel mooie, eendraads, superzachte wol. Een plezier om mee te breien, maar...........ga een toverbal niet van binnenuit breien! Ik kreeg overal knopen en kluwens die ik er niet meer uit kreeg. Gevolg: een bolletje wol met heel veel knoopjes en straks dus veel draadjes om weg te stoppen.

Bovendien lopen de kleuren zo langzaam in elkaar over dat het breien behoorlijk saai is.

Ik ben hiermee eergisteren al vol goede moed begonnen en ben dus al een eindje gevorderd.


Vervolgens het vestje van het mb patroon. Ik ben wel weg van het patroon maar niet van de kleuren. Die ga ik uithalen en later nog eens opnieuw proberen.


Verder mijn demoon: Een sok die al héél lang alleen is. Ik had 'm diep weggestopt.
Het is niet eens een onaardige sok, zeg nou zelf.
De ingebreide mensjes zijn wat te strak gebreid waardoor de sok wat moeilijk aangaat, de tweede sok zou dus een mooie oefening zijn.Judith had het over sokken stoppen.
Ziehier mijn methode: Ik loop door tot er enorme knollen van gaten inzitten en brei er dan een hele nieuwe voorvoet aan. Inmiddels heb ik wel 4 of 5 paar "sokken met knollen". Of ik die ga repareren? Ik weet het nog niet.Annette

4 opmerkingen:

Monique zei

Hoi Annette, van die ene sok, zou je ook een spaarsok van kunnen maken als je tegen de tweede opziet, zeker omdat die eerste een beetje strak is. er zijn van die specialen houten rondjes, die je boven in de sok kunt naaien met een gleufje erin.

De toverbal sok ziet er wel heel mooi uit hoor. en ja die knol, die is wel heel erg groot!

Myrthestiek zei

Sokken met zulke knollen worden hier dus echt als afgeschreven beschouwd ;o).

Lizet zei

Ik vind het kleurverloop van die toverbalwol toch wel erg mooi. Jammer van de kluwens, helaas weet ik precies wat je bedoelt (al heb ik nog geen Schoppel ervaring).

heleen zei

Die toverbalsokken zijn prachtig, amar ik snap je probleem. Daarom brei ik van het begin af aan 2 sokken tegelijk. Of op 1 rondbreinaald, of op 2 aparte. Dat was echt een goede tip van Judith!