donderdag 6 januari 2011

vorderingen

Ja, ook hier vorderingen, snel ben ik deze keer niet, maar er is wel iets aan het ontstaan. Iets MOOIS! Het hele haak idee heb ik allang aan de wilgen gehangen. Ik ben helemaal 'into the gartner stitch'. Ik vind dat gemĂȘleerde wol er zo mooi in uitkomt, zo anders dan in averecht of recht. Daarom dus de Oriental Lily dress in gartner stitch. Ik brei 2 pennen met de wol van de magische bol, gevolgd door 2 pennen met naturel kleurige wol en ben helemaal blij met het resultaat!


Ik ga denk ik nog wel iets veranderen aan die oranje band. De kleur vind ik (geloof ik) wel mooi, maar de steek niet (= 2 recht, 1 averecht). Misschien ook maar in gartner? Daarom ben ik nu maar aan een mouw begonnen. Ook om te kijken hoeveel wol ik daarna over heb voor de jurk. Misschien wordt het uiteindelijk een tuniek.

Nog even een close-up:


Mooi he!?

Natuurlijk heb ik ook weer een paar pakjes kunnen uitpakken. Een zelfmaakset voor 2 grappige kerstboom poppetjes van vilt. Ik ben er nog niet aan toe gekomen om ze te maken, maar die komen volgend jaar zeker in onze boom (waarin buiten de lichtjes alleen maar zelfgemaakte versiersels hangen). Tot die tijd komen ze op de kamers van de meisjes.
Daarna mocht ik deze super spintol uitpakken. 'Spintolletje', moet ik zeggen, want het is gemaakt van een mikadostokje met een.... ja waarvan is kop nou gemaakt maatje? Mooi is ie. Ik ga snel eens uitproberen hoe ie spint.Ik ga weer verder met mijn mouw!

4 opmerkingen:

Monique zei

Mooi, mooi, mooi. Inderdaad de garter stich komt zo geweldig mooi uit. Heerlijke kleurtjes.
En wat een schattig klein tolletje.

maia zei

Ja, ik ben ook helemaal into garter stitch met mijn frisse-kleurtjes-wol!
Ik brei een giletje, onderaan begonnen, misschien doe ik de bovenkant ook zo in streepjes om de wol te rekken. Binnenkort een verslagje, sinds gisteren pas terug van 4 dagen duitsland dus vandaag wassen en plassen ;-)

Lizet zei

Mooi Heleen! Goede combinatie zo.

Een famke zei

De oriental lily is een leuk patroon om te breien. Ik vind de combinatie zoals jij hem maakt erg vrolijk!
Ben benieuwd hoe het straks staat!