donderdag 6 januari 2011

En nog is het niet op....

Eindelijk had ik alle spulletjes weer bij elkaar om er foto's van te maken en een verslag te schrijven van mijn bol die geen bol was, maar strengen.
Omdat het best veel was (200 gr.) begon ik met een wolbroek voor Dido:

http://www.ravelry.com/patterns/library/first-mate-pants


Maar al gauw bleek wel dat ik het waarschijnlijk niet ging redden met die wol en dus bgon ik maar wat anders te breien, eerst een muts voor mezelf met uiltjes want die vind ik zo leuk. De muts staat mij niet en is ook wat klein voor me, dus werd deze voor Tara, ik ga er nog knoopjes bijzoeken voor oogjes:

http://www.ravelry.com/patterns/library/who-2


Tja en toen was het garen natuurlijk nog lang niet op en dus maakte ik deze erbij, ook voor Tara en ook hier komen nog oogjes op:

http://www.ravelry.com/patterns/library/under-the-tree


En nog was het niet op, het kon gewoon niet op en deze konden er ook nog uit, voor mezelf:

http://www.ravelry.com/patterns/library/owlings


En toen was wel alles uitgepakt, maar het garen nog niet op, ik schat nog 1 bolletje van 50gr. over te hebben, want die longie moet nog uitgehaald! Ik weet nog niet wat ik daarvan ga breien, voorlopig even niks, want nu eindelijk kan ik weer door met mijn Central Park Hoodie die al tijden bijna af is en mijn sokken stoppen, want in al mijn gebreide sokken zitten plotseling gaten of hele dunne plekken:-(

En dit kwam allemaal uit de doos rollen:

Heerlijke super pure biologische chocola en nee, nog niet op! Een pakje losse rooibosthee, ook biologisch. Altijd lekker, we hebben 'm gebruikt o.a. om met kerst er een heerlijke alcoholvrije punch mee te maken.
Voor de kinderen deze kartonnen letters, waar ze allerlei plannen meteen mee hadden, maar nog niet uitgevoerd:En ook voor ieder kind een lege puzzel die ze zelf kunnen tekenen, Dido kreeg er 1 met grotere stukken en heeft er meteen iets opgetekend, maar waar die nou gebleven is....

Voor Jef zat deze riem er in, gemaakt van een brandweerslang. Hij vond hem geweldig en was er echt blij mee! Ik moest mijn maatje dan ook speciaal nog bedanken namens hem:-)Ook zat er een geknoopt touwtje in (en een setje met uitleg om dit ook zelf te gaan doen) dat Jef meteen inpikte. Hij deed het om zijn pols en was verkocht. Hij zei nog laatst dat hij wel eens naar armbanden keek en probeerde, maar het nooit wat vond en dit vond hij wél mooi dus:-)

En de klap op de vuurpijl uit het pakket vond ik deze die al bij mijn queue staat volgens mij en bovendien kon ik heel goed een projecten tas gebruiken, ik ben hier erg blij mee!:Ook erg mooi: een streng mohair om zelf te verven (of niet) en er mijn eerste lace project van te maken, geweldig! Ook erg blij mee!!En dat is nog niet alles... Er zaten ook nog zakjes zaad in voor mijn tuin, helemaal goed, altijd erg leuk! En een heerlijk stuk olijfzeep met lavendel super lekker! en volgens mij was dat het, maar misschien ben ik toch nog wat vergeten, zoveel was het! En om toch nog even kort te gaan;-) Ik ben erg blij, super tevreden en heerlijk verwend:-) Bedankt maatje!

4 opmerkingen:

heleen zei

Mooie muts en wanten!!! Leuk om te zien. En wat leuk dat Jeff ook blij is. Gilles heeft voor zichzelf ook een aantal van die armbandjes gemaakt, hij heeft er meer dan ik :-).

Monique zei

Wat een heerlijkheden allemaal, geweldig. De muts en wanten, prachtig.
Ik kan me voorstellen dat je ervan genoten hebt.

Lizet zei

Leuke spulletjes en wat een mooie winterse zaken heb je van de wol gebreid.

Een famke zei

Ja heel duidelijk wie jouw maatje is. Grappig dat iedereen toch weer een eigen stijl heeft.
Prachtige dingen heb je ervan gemaakt, jullie komen de winter wel door!