dinsdag 27 maart 2012

dit kreeg ik en dit brei ik

Ik heb deze zonnige vrije ochtend gebruikt om foto's te maken van al dat heerlijks wat ik vond in mijn bol. Ik heb er weer zo van genoten! Dit was een bol met een zeer hoog zelfmaak-gehalte, dat vind ik zo geweldig! De meeste dingen waren of zelfgemaakt of om zelf iets mee te maken. Behalve de drop dan en die is ook al op!
Van deze vlaggenlijn gaan we lang genieten! Die zal bij alle verjaardagen en andere vieringen uit z'n handgemaakte zakje komen. Fantastische stofjes zijn dat, het lijken wel gordijnstoffen.Dit setje werd meteen door Mathilde ingepikt met de logica van 'het zijn er twee, dus een voor mij en een voor Noémi!' Ik heb ze boven het fornuis mogen hangen met de afspraak dat zij ze ook mag gebruiken.


Hier een overzicht van de andere kado's:


- de kruidenthee is al bijna op, heerlijk!
- twee zijden sjaaltjes met koolaid om ze door de meisjes te laten verven. Dat gaat binnenkort gebeuren.
- prachtige sokkenwol in een mysterieuze kleur (diep paars met rood) en een boekje met patronen.
- Twee zakjes, een om de vlaggenlijn in te bewaren en in de andere ga ik eerst maar eens de sokkenwol bewaren. Dat groeit nog wel uit tot een project.

Een kado valt (nog) niet te fotograferen: ik mag een patroon op Ravelry uitzoeken dat mij maatje dan voor me koopt! Ik twijfel nog steeds welke ik zal kiezen......

Nu realiseer ik me dat er nog een kado niet op de foto staat: mijn eigen persoonlijke naald-dikte-meter. En ik realiseer me hierbij ook dat dit nu ook definitief verklapt wie mijn maatje is, althans voor de WWWW2011-gangers. Blij dat ik was met dit kado! Ik dacht mijn Shalom vest te breien op 5 mm naalden, maar dat bleek 4,5 mm te zijn. Tja, erg lastig dat de naalddikte niet op die Knitpro naalden staat. Maar nu heb ik dat probleem nooit meer!
Ik brei mijn Shalom nu trouwens met 5 mm-ers. Ja, ik heb de hele handel uitgehaald (ik had het schouderstuk al af en was al op borsthoogte). Het zag er prima uit op 4,5 mm, daar niet van, maar ik was bang dat ik wol te kort zou gaan komen. Met een wat losser breisel zal ik in elk geval verder moeten komen. Na het uithalen had ik zin om dit Shalom vest eens helemaal anders aan te gaan pakken dan de vorige en brei ik hem als een trui die ik later middenvoor ga doorknippen (iiiek let's steek!). Dan kijk ik aan de hand van de hoeveelheid wol die over blijft wat voor knopenbanden ik ga breien. Voor het gemak heb ik ook de nekband nog even weggelaten, die komt er dus later nog aan.

Op de foto zijn twee bollen wol te zien. Ik brei telkens een rij met de magischbolwol en een rij met de door mij geverfde wol. Zo hoop ik het minste kleurverschil te krijgen.
Een close-upje
Dank je lief maatje!!!!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Je trui ziet er mooi uit!
Het thema was zelf maken, dat vond ik goed passen bij jou :-), de pannelappen staan in je favorieten en ook in de mijne, de glanzende stofjes zijn van staaltjes, ik denk voor stropdassen. De spiraalsokken uit het boekje leken me snel te breien, geen idee of het ook goed zit, zo'n hiel, maar misschien de moeite om eens uit te proberen. Was de drop lekker? hij was van een winkeltje waar ze het snoep ook nog zelf maken. Fijn dat het allemaal in de smaak valt!

Monique zei

wouw, dat ziet er super uit Heleen. Je vestje is geweldig, wat grappig dat je bijna dezelfde kleur zelf had. Je kan echt niet zien dat het twee verschillende bollen zijn.
En je vlaggelijn is ook erg mooi. Ik ben benieuwd hoe de sjaaltjes van de meisjes worden.
Leuk pakket had je.

Myrthestiek zei

De twee verschillende wolletjes komen super bij elkaar. Dapper hoor, door je breisel gaan knippen ;-).

Geweldige kado's zijn er uit gerold!

Lizet zei

Knippen in je breisel... wat ontzettend gewaagd! Het ziet er trouwens goed uit, de kado's ook.

heleen zei

De drop was heeeeerlijk!!!! Binnenkort gaan we naar Nederland, kan ik weer wat zakken kopen ;-p