vrijdag 18 februari 2011

Ook even slikken

Ruim een week geleden: De jurk is af, wat een project was dat! Mathilde is er heel erg blij mee ze wilde hem meteen aan. Maar hij moest nog geblokt worden. Slik nummero 1: jurk groeit behoorlijk in natte toestand. Ik ben natuurlijk ook stom geweest om garter stitch op vrij dikke pennen te breien. Iedereen weet dat dat enorm rekt (ik was het alleen even vergeten in al mijn enthousiasme). Na wat elastiek in de tailleband, past de jurk nog wel al zal ze hem minstens tot haar 8e jaar aankunnen. Misschien best hip nog tegen die tijd zo'n mooie tuniek ;-). Dolgelukkig vertrekt ze ermee naar school. Slik nummero 2 komt bij mijn thuiskomst die avond. Gilles zegt bij mijn binnenkomst 'you won't be happy'. 'De jurk!' schiet er meteen door mijn hoofd. Mathilde staat zielig in de keuken......met een prachtige jurk aan met een gat erin. Ja, ze leert knippen en knipte ook even de jurk mee. De schade bleek bij nadere inspectie mee te vallen, volgens mij maar een draadje doorgeknipt. Wel wat gevallen steken. Valt te maken dus, alleen heb ik even de moed verloren. Maar die komt wel weer. De jurk blijft prachtig, ondanks het even slikken.


Even terug naar voor het slikken: het breien van de jurk was fijn, ik heb ervan genoten. Ondanks, of misschien juist dankzij de simpele steek. Ik heb ondertussen lekker films gekeken en heerlijk mijn gedachten laten waaien, af en toe voelend of er al weer een papiertje met nummer uit de bol naar boven kwam. Super fijne kado's kwamen er nog uitgerold: een voetenbadtablet die ik bewaar voor een avond waarop ik echt hele mooie voeten heb, een kaartje met verschillende linten eromheen (ik zie dat ik er geen foto van gemaakt heb, maar je kunt er bv kleding mee te decoreren), een leuk kookboek waarin ik al een paar recepten heb aangekruist en als aller laatste twee prachtige bolletjes sokken wol in heel bijzondere kleuren! Prachtig en zo opmerkzaam om de wol al in twee bollen te verdelen zodat ik beide sokken tegelijk kan breien, ieder op z'n eigen naald.


Ik begon deze bol met een haak project, maar dat werd het toch niet. Uiteindelijk heb ik toch nog een randje om de halsopening en aan de onderkant van de jurk gehaakt. Dat ziet er toch erg leuk uit vind ik


Lieve Bianca, super super bedankt voor deze prachtige bol! Ik heb er lang van genoten (al breiend) en Mathilde zal zeker lang van de jurk kunnen genieten! LOL!

PS1: als de jurk gemaakt is zal ik een mooie foto maken van Mathilde in haar jurk en die hier plaatsen, bovenstaande foto lijkt nergens naar.

PS2: Bianca, hier kun je zien wat ik van jou prachtige wolletje gemaakt heb dat ik won tijdens het dobbelspel op het WWWW.

5 opmerkingen:

Een famke zei

Das inderdaad even slikken ja! Gelukkig is het gat te herstellen en is ze er wel blij mee.
Ik vind de kleurencombi's van de wol voor de jurk net als de sokkenwol helemaal geweldig! Dat kun je wel aan Bianca overlaten! ( Weet ik uit ervaring!)

Madame Mouton zei

De eerste keer slikken kun je weer inslikken; wat fijn om iets te breien wat zo lang gedragen kan worden!! En Noémi kan 'm daarna weer aan. Gelukkig dattie zo prachtig is, je moet er nog járen tegenaan kijken.

Gelukkig maar dat de schaar achade meeviel, hier komen dat soort ongelukjes ook wel eens voor ;)

Judith zei

Hoi Heleen,

Oooooh, een gat in de nieuwe (prachtige) jurk, dat zou hier niet alleen even slikken zijn, maar ws ook even huilen. Zo zonde.

Als het onzichtbaar repareren nu niet helemaal lukt, kun je altijd nog een bloem (of andere vorm) haken en over het (bijgehaalde) gat naaien. Design-feature.

Doeg,
Judith

Lizet zei

Oh Heleen, wat erg! Ik kan me je slikmoment zo goed voorstellen, toen Dorrit haar Gansey voor het eerst aan had, bleek er na een halve dag een gat in een mouw te zitten... ergens achter blijven hangen. Dat zijn momenten waarop ik me echt afvraag waar ik het allemaal voor doe. Gelukkig duurt dat gevoel nooit erg lang en zeker bij een nieuw item wordt er snel gerepareerd. Iets dat veel ouder is kan vaak erg lang wachten op herstel...

De jurk is trouwens echt heel mooi geworden.

Monique zei

Tjee, bij zoiets zou ik wel 10 keer moeten slikken denk ik. Ik hoop voor je dat het bij deze slik momenten blijft, want het is een prachtige jurk.
En zo te horen ben je inderdaad lekker verwent door Bianca. Je Mobius col is ook erg mooi geworden, moet ik ook nog eens proberen.