dinsdag 25 mei 2010

GBS: To card or not to card....

Hoi,

Vanmiddag heb ik zo heerlijk gespeeld met mijn kaardemolen.

Dit ging erdoor:


Ik had vorige week een grote pan of het fornuis met burgundy-verf en heb daar van alles in gestopt. Een streng chunky garen van allerlei resten/kleuren merino, die ik had gesponnen voor de Insubordiknit-workshop, maar daar niet had gebruikt, wat stukken lontwol die met plantaardig verven wat te flets waren geworden naar mijn zin, een handjevol wool-nepps en nog wat kleine plukje van verschillende vezels die ik ooit van een webwinkel had gekregen als voel-testpakketje (merino, mohair, ecru en bruine alpaca, zijde) en wat Wensleydale-krullen die ik van Alet had gekregen (goh, wat is dat mooi spul!). Ik heb er met wat Sari-silk en stukjes zijden lint 4 batt's van gekaard.Lekker veel verschillende texturen in mijn batt'jes, zo heb ik ze graag :o)

Bij de onderste 3 batt's zitten de zijde-draden en zo gesandwicht tussen de wol, zodat ze niet 'weglopen' uit de batt. Vandaar dat ze niet te zien zijn.

En? Is dit voor mijn maatje?

Nee, dit is voor mezelf, om straks tijdens de Tour de Fleece te spinnen.

Doeg,
Judith, die niet snapt waarom de lay-out steeds zulke rare streken uithaalt met mijn berichten. 3 x is scheepsrecht?

6 opmerkingen:

jan willem zei

Goh, Judith, wat ziet er dat heerlijk uit.
Ik ga vandaag ook aan de slag om mijn sokkenwol te kaarden voor de tour de fleece. Alhoewel, mijn mohair is nog niet geverfd! Ga ik dat eerst doen.

Maia zei

Wat mooi!
Wet ja al wat je ermee wil gaan breien?

Ik ben begonnen aan een babytruitje van de tweede streng bamboe uit mijn MB, ik post zodra ik klaar ben. Het breit weer heerlijk, dus ik denk wel dat het snel zal gaan. Het is hier ook heel hard aan het regenen, dus boodschappen van vandaag alvast uitgesteld en meer breitijd ;-)

Monique zei

Hoi Judith,
Ik ben nog niet gewend dat Jan Willem ook een account heeft.
Vandaar dat het wel eens mis gaat met verzenden.
Groetjes, Monique.

Dus Jan Willem , dat ben ik! LOL!

Annette zei

Begrijp ik nou goed dat je garen door je molen hebt gedraaid?

Het ziet er wel prachtig uit, laat je ook het spin-resultaat zien? En daarna het eindproduct?

Groetjes Annette

die eigenlijk ook wel mee had willen doen maar begot niet weet hoe ze zoiets moet spinnen en nog minder wat ze er daarna mee moet doen.

Judith zei

Hoi,

Deze batt's ga ik niet met een vooropgezet plan spinnen, geen idee dus wat ik er uiteindelijk van ga maken.

Ik heb het gekaard voor de Tour de Fleece (gedurende de Tour de France elke dag spinnen, zie Ravelry voor meer info), maar zou het eigenlijk nu al willen spinnen.

Er zitten inderdaad stukken zijde garen doorheen gekaard. Dat gaat prima door de kaardemolen, maar je moet het wel een beetje met beleid doen, erop leggen.

Ik heb voor het eerst wool nepp's meegekaard. Daar had ik ook wel een truukje voor nodig, om ze 'vast' te krijgen, anders rolden ze gewoon bij de volgende draai van de batt af. Ik ben heel benieuwd hoe het zich bij het spinnen zal houden, of ik ze duurzaam in het garen vast kan krijgen. Alleen al daarom heb ik zin om er nĂș al mee te gaan spinnen :o)

Ik heb trouwens alleen de grote rol gebruikt voor deze batt's, ik vind dat vezels mengen zo het fijnst gaat. En ik heb zo veeeeeeel minder 'afval' (vezels die op de kleine rol vast komen te zitten en die je niet meer lekker in je batt kunt kaarden).

Doeg,
Judith

heleen zei

Prachtig Judith!! Ik moet alleen wel even gaan opzoeken wat wool nepp's zijn, al die spin-en kaardterminologie die ik nu weer moet leren.....