woensdag 5 mei 2010

Dank je wel!!!!!Geinspireerd door de mail van Tabitha komt hier van eindelijk mijn laatste bericht van de herfstbol.

Lieve lieve Christel,

Ik heb werkelijk op en top genoten van je bol. Waarom het zo lang geduurd heeft is heel divers maar heeft met name in de drukte rondom ons eigen bedrijf gelegen. We zijn bijna over de kop gegaan en het is nog steeds een beetje spannend maar er is een grote opdracht dus er is licht aan de horizon.

Maar goed de bol: van begin tot einde fantastisch. De wol was paarse zelfgesponnen en ik heb er een driehoekssjaal van gemaakt in ribbelsteek en afgehecht met het rood/roze bolletje dat er als cadautje bijzat. De muts die ik op heb op de foto is trouwens van de lontwol van Judith die tijdens een vorige swap kreeg. Van de rest van het rode bolletje breide ik bijpassende polswarmers. Hier heb ik geen foto van omdat ik ze dus helaas heb laten liggen samen met mijn mobiele telefoon in de hotelkamer in Rome. Maar de paar weken dat ik ze had zijn ze werkelijk overal mee naar toe gegaan.

De bovenste foto is het resultaat van het "pakpapier". De cadeautjes zaten allemaal in velletjes vilt en daar heb ik voor koninginnedag kroontjes van gemaakt. Ze hebben zelf de kleuren uitgezocht en Simon is helemaal into roze!

Een van de cadeautjes die er in zat waren twee strengen zelfgesponnen wol in herfstkleuren. Die heb ik getwijnd en ben ik nu een etui voor aan het haken voor in mijn breitas. Echt supermooi wordt ie en hij ruikt zo lekker. Zodra die af is volgt daar nog een foto van.

De viltnaald die er in zat heeft ook al zijn nut bewezen, ik ben een vest aan het breien van malabrigo en het einde en het begin van de draad vilt ik aan elkaar met een zgn. spit and splice. Ik trek de twee uiteinden een beetje uit elkaar en spuug erop, dan draai ik ze op mijn been om elkaar heen zodat ze vervilten. Ik had alleen steeds moeite met dat vervilten, kreeg het niet goed voor elkaar, nu leg ik de twee uiteinden op een hard kussen en vilt ze met de viltnaald aan elkaar. Een onzichtbare bijna onvoelbare naad krijg je in de draad.

Dus lieve Christel, ookal heb je lang moeten wachten op dit laatste bericht, ik heb ontzettend genoten van je bol. EN nog steeds, de sjaal gaat overal mee naartoe en ik krijg van iedereen complimenten over hoe goed de kleur bij mij past.

Veel liefs Wendy

7 opmerkingen:

heleen zei

Super die kronen! En wat een leuk idee om de kado's in viltvellen te verpakken. Prachtig je sjaal en ook je muts! En wat balen van je polswarmers (en je mobiel...).

Olga zei

Heel mooie snoetjes onder de ook erg leuke kronen!
Super bol was dat!
Heel heel jammer dat je je polswarmers en mobiel kwijt bent!!

Monique zei

Wat een leuke kronen heb je van dat geweldige "pakpapier" gemaakt. Leuk idee trouwens. De muts is ook mooi geworden.

Zinzia zei

Elke roserode wol? Is het enige wat nu in mijn gedachten opkomt lol

Ik weet al niet meer wat ik er allemaal heb ingestoken, maar ben wel blij dat je het leuk vond.
een foto van de hele shawl zou leuk zijn (hint hint hint :p:p)

Wendy zei

Dat is dus het punt, ik had hele mooie foto's gemaakt van de sjaal opgespannen ed. Maar die staan op de laptop van manlief en daar kan ik niet zo op en hij weet niet meer waar ze staan. Dus moet hem een keer goed laten zoeken en dat vergeet hij steeds. Zodra ze gevonden zijn komen ze erop en ik zal even kijken of ik vanmiddag nog een mooie foto kan maken in de zon.

Er zat een klein bolletje roze/rode wol in de doos die perfect bij het paars paste, in mijn ogen dan. Mijn zusje vond het een vreselijke combi :D

gnaptor zei

Mijn zusje vond het een vreselijke combi :D


nu ben ik helemaal benieuwd!!

Lizet zei

Schattig, die koningskindjes met hun kroon. Wel erg jammer dat je je polswarmers kwijt bent.