donderdag 15 oktober 2009

Goed Gezelschap

Hoi,

Kleuren ze niet enig bij elkaar?



Let op: van het maken van deze foto heeft geen der aanwezige cavia's schade ondervonden.

Wat wordt Panter (vooraan, met bruinige vlek in de nek) al groot hè?

Doeg,
Judith

10 opmerkingen:

Monique zei

Wat hebben ze toch een mooie baby zeg, heel lief zo met zijn drieen.

Karlijn zei

wat een schattige stapel. Wil je ze niet heel de dag knuffelen?

Een famke zei

Ooh gelijk al vriendjes gemaakt. Fijn dat hij zo'n fijn plekje heeft gekregen;)
Groetjes Christien

Maia zei

O maar het was een swapje hè Judith, stuur mij die gans zwarte maar op in een vlopje ;-)))

Wat ik mij nu afvroeg, mogen ze ook los in de tuin?

Judith zei

Hoi Maia,

Onze cavia's zetten we bij mooi weer buiten, in het gras. Maar wel met een stukje gaas er omheen, niet los. Ik ben bang dat we ze dan nooooooooit meer kunnen vangen. Ze zijn mak, maar komen natuurlijk niet naar je toe als je ze roept ;o)

Doeg,
Judith, die ooit een winterharde cavia het hele jaar buiten in een hok had, samen met een konijn. Als het echt koud was, beschermden we het hok wel extra. Maar het ging dus heel goed, ze werd hartstikke oud. Ze begon altijd heel hard te fluiten als ze Leo uit zijn werkauto hoorde stappen. Heel grappig.

Wendy zei

Ik heb dus een heel groot grijs konijn dat Leo heette en een enorme knuffelkont was. Heb het maar niet aan Leo verteld tijdens het weekend. Wist niet of hij dat wel zou kunnen waarderen :-P

Karlijn zei

Als Leo met Judith kan samenleven, zal hij wel tegen een stootje kunnen ;o)

Judith zei

Zegguh Karlijn, ga je lekker :o)

Maar je hebt gelijk hoor. Leo is heel wat gewend (en raakt niet zo snel van slag en om het verhaal van het knuffelkonijn van Wendy had hij zeker kunnen lachen). Ik ben zo blij dat hij zich 14 jaar geleden niet bedacht heeft.

Doeg,
Judith

Lizet zei

Schattig zeg! Mooie beestjes, leuke foto. Gaat dat trouwens goed samen met D's aanleg tot astma? We zijn er al een poostje over aan het denken om ook een cavia hier te laten wonen (op de overloop van de eerste verdieping), maar de allergien binnen dit gezin houden mij nog steeds tegen.

Judith zei

Hoi Lizet,

Toen de mama-cavia jonger was, hadden we de kooi in de kamer staan. We hebben met Djerry geen verandering met zijn astma gemerkt. Nu staat de kooi in de garage, maar knuffelen gebeurt in de kamer. We merken niet dat Djerry longtechnisch gezien reageert op de cavia's.

We krijgen steeds beter een beeld van wat zijn astma triggert. De caviaatjes horen gelukkig niet in dat rijtje. Onze katten ook niet trouwens. Dat zou ik echt heel erg vinden, als we die niet zouden kunnen houden. Die horen zo bij ons.

Hebben jullie toevallig familie of kennissen met een cavia, of iemand van school, waar je een weekendje of zo op zou kunnen passen? Dan merk je snel genoeg of het goed gaat in jullie allergie-gevoelige gezin. Het lijkt me zo moeilijk, als je een huisdier krijgt en het gaat niet goed en het dier moet weer weg. Dan is een tijdelijke 'lease'-cavia misschien niet zo'n gek idee.

Doeg,
Judith, die zich van de week ernstig moest inhouden toen ze hoorde dat er ergens een nestje grijze katjes was geboren en ze daar nog plek voor zochten. Het is dat Leo heel hard 'nee' riep, want anders..... grijze katten, daar heb ik echt een enorm zwak voor.