zondag 3 juli 2011

Envelopswap 2011: Mijn buit :o)

Hoi,

Ik schaam me diep, dat ik nú pas een berichtje schrijf over het prachtige pakket dat ik kreeg van mijn maatje (van wie ik nog steeds niet 100% zeker ben wie zij is.... ahum). Ik heb mijn kadootjes bij elkaar gelegd op het kastje naast mijn stoel en elke keer als ik ukkie een flesje melk geef (of gewoon even lekker knuffel), werp ik verlangende blikken op de buit en word ik heel blij van het uitzicht. Want echt maatje, je hebt prachtige en bijzondere spullen voor me gekocht.


Laat ik eerst eens een foto laten zien, want jullie zijn natuurlijk stiknieuwsgierig. Snap ik, snap ik.
De kleuren van de wol zijn in het echt veel mooier dan op de foto. Afzonderlijk zijn het mijn favoriete kleuren, maar gecombineerd levert het een prachtig geheel op. Paarsen en bordeauxrood en teal en echt waanzinnig mooi. Ik wil hier iets heel moois van maken, maar moet even de rust vinden om écht te bedenken wat ik er van ga maken. Iets voor mezelf, dat staat vast.

Een heel handig gehaakt etuitje met rits. Ik ben toch zo dol op tasjes en zakjes en etuitjes en buideltjes en dit etuitje gaat een fijn leven tegemoet hier in huis.

De jongens hebben al erg veel lol gehad met hun 'plakhandjes'. Papiertjes van tafel ritsen, op de ramen kletsen, op elkaar :o). Ik had vroeger zelf ook zo'n plakding en herinner me nog goed hoe leuk dat was. Grappig dat dat 30 jaar later niets is veranderd.

Leo ging er vanuit dat het zakje snij-knoflook voor hem was en was er erg blij mee. Nog niet eerder gezien, leuk om uit te proberen hoe het het doet in de moestuin. We gebruiken graag knoflook bij het koken en dit is wel een heel leuke en handige plant.

In mijn vlop zaten 2 ook breibladen en in de Katia staan onwijs leuke truien voor jongens (verrassing, meestal vind ik vooral erg leuke patronen voor meiden). Ik heb 3 truien waarbij ik zin heb om direct op te zetten. Stoere truien, met textuur, kleurenblokken en kabels, daar hou ik van. Uit dit blad ga ik zéker iets breien (en ws. meer dan 1 ding). Hé, ik zie nu ineens de stickers van Naaimachinewinkel Dekker in Leeuwarden op de bladen (echt hoor, mijn brein werkt maar op halve toeren de laatste weken). Dat past wel precies bij het vermoeden dat ik over mijn maatje heb!


Op deze foto zijn de kleuren van de wol beter te zien. En ook het materialenpakketje met verschillende zijdeprodukten, strengetje gesponnen zijde, stuk zijdekoord, doorgesneden cocon, stuk zijdelont en allerlei bijpassende kralen. In zulke prachtige diepe kleuren (groenen en blauwen en een beetje warmbruin), echt wauw! Er zit een ideetje in mijn hoofd voor een broche/speld/corsage, maar het kan ook net zo goed (samen met een lapje wolvilt) een mooi versierde hoes voor een notitieboekje of voor mijn digiboek (of wellicht tablet straks) worden. Heerlijk om plannetjes te kunnen maken met zo'n zakje vol beloftes!

Ik vond ook een kaartje met een stuk bijzonder gaasachtig sierband erom gewikkeld, teal met gouden accenten. Past qua kleur perfect bij het zijde-pakketje.


Lief maatje, sorry dat ik je zo lang heb laten wachten op een inhoudelijke reactie op mijn gevulde vlop. Ik ben echt ontzettend blij met mijn kadootjes, je hebt precies die dingen uitgezocht die perfect bij me passen, dankjewel! Ik ben een blij mensje.


Doeg,
Judith


P.s. Ik denk dat jij mijn maatje bent, Christien. Zit ik goed? Ja toch alsjeblieft? Anders is er van de scherpte van Sherlock echt niets over....

5 opmerkingen:

Een famke zei

Jaaaaaa, wat goed van je Sherlock!
En geheel begrijpelijk dat je berichtje even duurde, je hebt andere dingen aan je hoofd.
Ik ben blij dat de envelop in de smaak is gevallen. De boekjes heb ik idd uitgezocht waar iets voor jongens is stond wat leuk was, want idd die boekjes zijn schaars!
En die plakhandjes gaven ons hier hetzelfde gevoel, grappig is dat!
Ik wens je er veel plezier van!
Christien

Madame Mouton zei

Ooh, ja de plakhandjes. Allen werden ze viezig na verloop van tijd en dan plakten ze niet meer; kun je ze dan afwassen?

Tja de stickertjes uit Leeuwarden geeft 't wel weg, hè. En de kleuren in de wol ook. Heel mooi pakketje Judith.

Geniet lekker van de kleine pruts.
X Annette

Monique zei

Mooi Pakket zeg. De kleuren van de wol zijn echt prachtig.
En ja die plakhandjes, zijn grappig. wij deden ze wel afspoelen onder de kraan, maar dan moet je ze vervolgens niet met de handdoek weer afdrogen, want dan kun je weer opnieuw beginnen.

heleen zei

Prachtig pakket en die wol deed mij meteen aan Christien denken, teal is haar lievelingskleur (toch?). Fijn om zo geïnspireerd te worden door je pakket. Ik ben erg benieuwd naar wat je er nou van gaat maken.

Maia zei

oooh, dat wolletje zou mij ook wel passen ;-)