zondag 28 juni 2009

Spinnen met zijden 'hankies'

Hoi,

Lekker in het zonnetje met een stapel 'oude' Spin-off's van mijn moeder. In één van de bladen (winter 2006) las ik een artikel over het spinnen van/met zijden hankies/mawata (zakdoekjes, hoe noemen we die in het NL's ook alweer?). Een poos geleden had iemand eentje in de magische bol, kan ik me herinneren. We hebben het toen even gehad over hoe je zo'n hankie kan verwerken.

In dit artikel staan 2 manieren beschreven, met foto's (worsted en woolen manier). Als er iemand belangstelling heeft, mail me dan even. Ik wil het artikel niet online zetten (copyright enzo), maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden :o)

Doeg,
Judith

6 opmerkingen:

Jon zei

Ja graag! Ik heb er hier ook nog een paar liggen, dus ben wel benieuwd naar de juiste methode.

Judith zei

Hoi Jon,

Weet je wat ik me zojuist realiseerde (terwijl ik aardbeien aan het plukken was)? Ik heb met dit berichtje mijn eigen glazen ingegooid. Wat een mooi kado-ideetje voor de WWWW-GoodieBag was dit geweest: Een aantal handgeverfde hankies met de gebruiksaanwijzing erbij....

Tjonge, gemiste kans. Wat zal ik nu toch weer eens bedenken? Hahaha, gelukkig kost dat me in het algemeen niet zo heel veel moeite. En we hebben nog tot eind september, dus dat komt helemaal goed.

Doeg,
Judith, die je privé nog even zal mailen over het artikel

gnaptor zei

stuur mij er ook maa 1. Ik had nl hankies gekregen! :-)

Monique zei

Ja, ik wil dat artikel ook wel graag, heb er zelf ook nog liggen, maar durf er nog niet goed aan te beginnen.

Monique zei

Trouwens Judith, het blijft natuurlijk toch leuk, voor in de goodiebag! Hoef je er alleen de gebruiksaanwijzing niet meer bij te doen. LOL.

Monique zei

Voor diegenen met silk hankies, ik heb nog een mmoi filpje gevonden zij gebruikt ook silk hankies.

http://www.youtube.com/watch?v=VNmCya2-b8E&feature=related