vrijdag 30 december 2011

kaard swap wwww 2011

Zoals beloofd wat foto's van de kaard swap:-) Dido vond het zo leuk het kaarden, dat ze me heeft geholpen en toen het klaar was ging ze meteen door met wol die voorhanden: de wol van Christel van het Witte Olifantenspel. Ook daar heb ik meteen achteraan een draadje van gesponnen.


Gekaard, maar zonde de glitter en maar een klein beetje van de camel. Het katoen er in vind ik echt geweldig, erg leuk effect geeft dat al die bolletjes!


Andere point of view


gesponnen en navajo getwijnd


de streng


en de streng van de door Dido gekaarde wol, je ziet dat er nog wat restjes van de kaard swap wol in terecht zijn gekomen, mooi vind ik dat. Bruin wilde ze er niet bij en ik vind dat ze wel gelijk had;-) O en Christel, wat is dat nou precies voor spul wat er in die wol zit? Ik had het er beter eerst uit kunnen wassen, want het spon heel vervelend. Maar ja, Dido was zo enthousiast, die had niet willen wachten op wassen en drogen:-)
En zoals gewoonlijk heb ik weer geen idee wat ik er van ga maken. De kleuren zijn niet helder genoeg voor ons voor mutsen en sjaals, dat staat niet...

11 opmerkingen:

Judith zei

Jeetje, wat een produktiviteit. Leuk om de vezels als garen te zien, altijd verrassend hoe een spinsel eruit zal komen te zien.

Die olie op de wol, was dat niet de anti-mot-olie van Woolness? Bon Mot. Ze zijn ermee in de testfase en hebben verschillende mensen gevraagd om deze olie en de anti-motten-zakjes te onderwerpen aan een kritische blik bij het gebruik. Ik heb ook een zakje en een flesje olie gekregen om te testen. Het zakje hangt in de kast waar ik veel wol bewaar. De olie heb ik nog niet getest.

Op de 'bijsluiter' staat dat de olie te dik kan worden om te sprayen en dat je het dan een minuutje in een bakje warm water kunt zetten om het weer vloeibaar en dus spraybaar te maken. Ik kan me voorstellen dat de temperatuur van de wol en de omgeving ook meespeelt bij de dikte van de olie en dus hoe makkelijk het spint (vergelijk: wol met veel oude, harde lanoline spint ook lang zo fijn niet als verse, zachte lanoline).

Als het inderdaad om dezelfde olie gaat, is het wel belangrijk dat jouw spin-ervaring teruggekoppeld wordt aan Woolness.

Doeg,
Judith

Maia zei

Mooi! En wat ben je snel! Misschien kan je de wol combineren met een donkere of fellere kleur?

Iris zei

Dat zullen we idd even aan Christel moeten vragen dan! Het was plakkerig en daarom lastig te 'draften'. Nu vind ik het ook veel fijner spinnen met schone wol zonder lanoline dan met vuile!

Madame Mouton zei

Mooi geworden, Iris!!

Iris zei

Dank jullie! En snel, tja...ben ik ook eens snel:-) het was zo klaar eigenlijk, dat strengetje van Dido is maar een kleintje hoor! Combineren met een frissere kleur zou evt. een mogelijkheid zijn idd! Ga er nog maar eens op broeden:-)
De beste wensen nog allemaal trouwens!

Iris zei

Dank jullie! En snel, tja...ben ik ook eens snel:-) het was zo klaar eigenlijk, dat strengetje van Dido is maar een kleintje hoor! Combineren met een frissere kleur zou evt. een mogelijkheid zijn idd! Ga er nog maar eens op broeden:-)
De beste wensen nog allemaal trouwens!

Monique zei

Mooi geworden Iris! Ik ben er nog niet aan begonnen, wel aan de mini batjes die ik van Dutch Wool Diva had.

En inderdaad, was dat de Bon Mot, wat Christel er op had gedaan. Ik heb er ook nog niet mee gesponnen, maar wel wat om te onthouden en terug te koppelen naar Woolness.

Zinzia zei

Het was inderdaad dat wat Judith zei.
Je kan die commentaar misschien op mail naar me zetten, want dan kan ik die doorsturen naar woolness.
Ik heb er zelf nog niet mee gesponnen met dat product

Monique zei

Hoi Iris, misschien leuk voor een tasje als deze http://www.ravelry.com/projects/Annemoon/byzantine-strawberry-bag

Iris zei

Dat is zeker wel een leuk idee Monique!toch denk ik er nog even over..
En Christel dat zal ik idd op de mail zetten, je hoort nog van me! is Woolness Engelstalig? Ik ken het helemaal niet namelijk.

Monique zei

Woolness is gewoon Nederlands. zij maken ook kaardmolens uit oud hout, dit is hun website.

http://www.woolness.nl/